Wat zijn arrosticini?

Ook wel spiedini, speducci of zelfs stokken genoemd;
Het zijn kleine blokjes schapenvlees van ongeveer een cm op een cm, gespiesd op een lang houten stokje. Ondertussen zijn er natuurlijk ook varianten uitgebracht, zoals de black angus, of kippenspiesjes.
De stokjes worden bereid op een speciaal type barbecue, een ondiep en lang model. Een grill op pootjes speciaal voor de stokjes ontworpen, La fumacelle of canale.
Voor de bereiding heb je alleen een snuifje zout of wat pikante olie nodig, voeg daar een lekker glaasje rode wijn bij en je barbecue is altijd geslaagd! Ontdek de geheimen van deze klassieke straathapjes en laat je meeslepen in een reis naar het hart van de Italiaanse smaken.
Ben je een liefhebber van gegrild vlees, satés? Dan moet je deze specialiteit echt een keer proberen. En ben je na je eerste hap verkocht? Houd je dan zeker niet in, gedraag je als een echte Abruzzese en eet ze gelijk per tien!

IQF (INDIVIDUEEL SNEL INVRIEZEN)

Het acroniem I.Q.F. staat voor Individual-Quick-Freezing. Met deze technologie dringt de koude snel door in het vlees omdat elk deel van het product afzonderlijk wordt ingevroren, waardoor de vorming van macrokristallen wordt voorkomen.

Aan het einde van het proces blijven de porties van elkaar gescheiden, zodat gemakkelijk het benodigde aantal arrosticini uit de verpakking kan worden gehaald, wat het gemak verhoogt en de hoeveelheid afval vermindert.

Je kunt de ingevroren stokjes direct bakken, ontdooien is niet nodig.

In vergelijking met andere conserveringstechnologieën is cryogeen invriezen de oplossing die garant staat voor;

– een grotere veiligheid voor gezondheid en hygiëne,
– een betere bewaring van de oorspronkelijke kwaliteit en smaak,
– de langste houdbaarheid.

Onze verschillende soorten arrosticini (ENKEL AFHALING)